kb. 45 db-hoz:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- só
- olívaolaj
- + töltelék ízlés szerint: nálam gerlsis, fűszeres darált hús
- + tálaláshoz ízlés szerint: vaj + sajt / paradicsompüré + sajt, stb.
Elkészítés:
A lisztet tálba mérjük, közepébe mélyedést vájunk és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sót, majd kb. 10-15 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk.
1 mm vastagra nyújtjuk, majd nagyobb linzerformával köröket vágunk ki a tésztából, melynek közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszünk. A tésztát félbe hajtjuk, majd a széleket jól összecsippentjük.
Érdemes az összeset elkészíteni, mert kifőzés közben már nem nagyon lesz idő a kiszaggatásra, töltésre, ugyanis a forrásban lévő vízben nagyon hamar megfő a ravioli (egy-két perc)! Ha feljön a víz tetejére, szűrőlapáttal kiszedjük, tálba tesszük, kevés olívaolajjal átkeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk: barnított vajjal + sajttal / házi paradicsomszósszal + sajttal / pesztóval, stb.
Időigényes, de érdemes kipróbálni, mert sokkal finomabb, mint a bolti. (Nem beszélve a büszkeségről, hogy tudunk tésztát gyúrni 😉 )