Ravioli

Elkészítés:

kb. 45 db-hoz: 

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • olívaolaj
  • + töltelék ízlés szerint: nálam gerlsis, fűszeres darált hús 
  • + tálaláshoz ízlés szerint: vaj + sajt / paradicsompüré + sajt, stb. 

Elkészítés:

A lisztet tálba mérjük, közepébe mélyedést vájunk és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sót, majd kb. 10-15 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. 

1 mm vastagra nyújtjuk, majd nagyobb linzerformával köröket vágunk ki a tésztából, melynek közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszünk. A tésztát félbe hajtjuk, majd a széleket jól összecsippentjük. 

Érdemes az összeset elkészíteni, mert kifőzés közben már nem nagyon lesz idő a kiszaggatásra, töltésre, ugyanis a forrásban lévő vízben nagyon hamar megfő a ravioli (egy-két perc)! Ha feljön a víz tetejére, szűrőlapáttal kiszedjük, tálba tesszük, kevés olívaolajjal átkeverjük, hogy ne ragadjon össze.

Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk: barnított vajjal + sajttal / házi paradicsomszósszal + sajttal / pesztóval, stb. 

Időigényes, de érdemes kipróbálni, mert sokkal finomabb, mint a bolti. (Nem beszélve a büszkeségről, hogy tudunk tésztát gyúrni 😉 )