4 személyre
- 1 kg csirkemell filé
- 2 db kápia paprika
- 2 db lecsópaprika
- 6-8 közepes paradicsom
- 1 db közepes cukkini
- 1 db kisebb padlizsán
- 2 db közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. őrölt paprika
- 1 ek. közepesen erős házi darált paprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat és a cukkinit felkarikázzuk, a padlizsánt és a paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra szeljük. A csirkemellet alaposan megmossuk és szintén nagyobb kockákra vágjuk.
Az olívaolajon megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, majd megszórjuk az őrölt paprikával és átkavarjuk az egészet a forró olajon. Hozzátesszük a kockázott csirkemell filét, nagy lángon, időnként megkeverve pár percig pirítjuk. Utána felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. (Aki szereti az erőset, tehet bele darált erős paprikát.) Takarék lángon 20-25 perc alatt készre főzzük.
Forrón tálaljuk bagettel / párolt rizzsel / vagy akár kuszkusszal.