Ratatouille csirkével

Hozzávalók:

4 személyre

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db lecsópaprika
  • 6-8 közepes paradicsom
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 2 db közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. őrölt paprika
  • 1 ek. közepesen erős házi darált paprika
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A paprikákat és a cukkinit felkarikázzuk, a padlizsánt és a paradicsomokat nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra szeljük. A csirkemellet alaposan megmossuk és szintén nagyobb kockákra vágjuk.

Az olívaolajon megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, majd megszórjuk az őrölt paprikával és átkavarjuk az egészet a forró olajon. Hozzátesszük a kockázott csirkemell filét, nagy lángon, időnként megkeverve pár percig pirítjuk. Utána felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. (Aki szereti az erőset, tehet bele darált erős paprikát.) Takarék lángon 20-25 perc alatt készre főzzük.

Forrón tálaljuk bagettel vagy akár párolt rizzsel,