8-9 db-hoz:
- 1 nagy cukkini
- 8-9 szelet bacon
- 8-9 db kis mozzarellagolyó / vagy 8-9 db ujjnyi vastagságúra szelt Trappista sajt
- 1-2 tojás
- zsemlemorzsa
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd uborkagyalun hosszanti irányban felszeljük. Egy párnácskához két cukkini szeletet használunk fel: + alakban egymásra fektetünk két szeletet. Közben a sajtkockát / sajtgolyót egy szelet baconnel körbetekerjük, majd a cukkiniszeletek metszéspontjába tesszük, a cukkiniszeletekkel betekerjük.
Fogpiszkálóval tűzzük meg, majd felvert, enyhén sózott tojásba mártjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. (Úgy tesszük az olajba, hogy előtte óvatosan kihúzzuk a fogpiszkálót, ekkor már egyben maradnak a párnák, nem nyílnak szét.)
Papírtörlőre szedjük és ecetes torma, majonéz, tejföl keverékével adjuk asztalra. Előételnek, főételnek, vacsorának is megfelelő.