Rántott cukkinipárnák sajttal, baconnel

Hozzávalók:

8-9 db-hoz:

  • 1 nagy cukkini
  • 8-9 szelet bacon
  • 8-9 db kis mozzarellagolyó / vagy 8-9 db ujjnyi vastagságúra szelt Trappista sajt
  • 1-2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd uborkagyalun hosszanti irányban felszeljük. Egy párnácskához két cukkini szeletet használunk fel: + alakban egymásra fektetünk két szeletet. Közben a sajtkockát / sajtgolyót egy szelet baconnel körbetekerjük, majd a cukkiniszeletek metszéspontjába tesszük, a cukkiniszeletekkel betekerjük.

Fogpiszkálóval tűzzük meg, majd felvert, enyhén sózott tojásba mártjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. (Úgy tesszük az olajba, hogy előtte óvatosan kihúzzuk a fogpiszkálót, ekkor már egyben maradnak a párnák, nem nyílnak szét.)

Papírtörlőre szedjük és ecetes torma, majonéz, tejföl keverékével adjuk asztalra. Előételnek, főételnek, vacsorának is megfelelő.