Rakott tészta sajttal, gombával

Hozzávalók:

kb. 6 személyre:

  • 450 g fusilli (orsó) tészta
  • 500 g kockázott bacon
  • 200 ml, 22%-os főzőtejszín (“cooking cream” – nagyon sűrű főzőtejszín)
  • fél csokor friss petrezselyem
  • 750 g csiperkegomba
  • 6 újhagyma zöld szára
  • 400 g ementáli sajt
  • 300 g trappista sajt 
  • étolaj
  • só 
  • őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, bő forró vízben megfőzzük, leszűrjük, félre tesszük. 

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rátesszük a bacont és megpirítjuk. Felöntjük a főzőtejszínnel. Őrölt borssal ízesítjük és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel. 

Egy másik serpenyőben ismét kevés olajat hevítünk, rátesszük a zöldhagyma karikára vágott szárát és kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a nagyobb kockára vágott gombát, sózzuk és addig pirítjuk, amíg egy kis levet enged. A levet a gombáról leszűrjük. 

A tésztát keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínes bacont és a hagymás gombát, jól összekeverjük.

Az ementáli sajtot 1-1,5 cm kockákra vágjuk és azt is hozzákeverjük a tésztához.

Egy tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk és belesimítjuk a tésztát. Tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt, közepes lángon készre sütjük.