kb. 6 személyre:
- 450 g fusilli (orsó) tészta
- 500 g kockázott bacon
- 200 ml, 22%-os főzőtejszín (“cooking cream” – nagyon sűrű főzőtejszín)
- fél csokor friss petrezselyem
- 750 g csiperkegomba
- 6 újhagyma zöld szára
- 400 g ementáli sajt
- 300 g trappista sajt
- étolaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós, bő forró vízben megfőzzük, leszűrjük, félre tesszük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rátesszük a bacont és megpirítjuk. Felöntjük a főzőtejszínnel. Őrölt borssal ízesítjük és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
Egy másik serpenyőben ismét kevés olajat hevítünk, rátesszük a zöldhagyma karikára vágott szárát és kissé megfonnyasztjuk, majd rátesszük a nagyobb kockára vágott gombát, sózzuk és addig pirítjuk, amíg egy kis levet enged. A levet a gombáról leszűrjük.
A tésztát keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tejszínes bacont és a hagymás gombát, jól összekeverjük.
Az ementáli sajtot 1-1,5 cm kockákra vágjuk és azt is hozzákeverjük a tésztához.
Egy tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk és belesimítjuk a tésztát. Tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt, közepes lángon készre sütjük.