Rakott tészta gazdagon

Hozzávalók: 

  • 400 g csigatészta
  • 400 ml 20%-os tejföl,
  • 4 tojás,
  • 250 g kockázott bacon
  • 100 g fagyasztott (vagy friss) borsó,
  • 2 közepes, érett paradicsom (kockára vágva),
  • 2 db mozzarella (2×125 g, kockára vágva),
  • 30 dkg reszelt trappista sajt,
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez,
  • ,
  • bors

Elkészítés: 

A tésztát bőséges, enyhén sós forró vízben kifőzzük.

Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal. Felverjük a négy tojást, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd elvegyítjük a kockázott baconnel.

A tepsi aljára terítjük a kifőtt (és kihűlt) tésztát, meglocsoljuk a tejfölös-bacon-ös mártással. Megszórjuk a borsóval, paradicsommal, mozzarellával. A tepsit alufóliával fedjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. 

Kivesszük a tepsit a sütőből, a tésztát egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük, míg a tészta teteje szép piros színt kap.