Rakott tészta gazdagon

Hozzávalók: 

  • 400 g csigatészta
  • 400 ml 20%-os tejföl,
  • 4 tojás,
  • 250 g kockázott bacon
  • 100 g fagyasztott (vagy friss) borsó,
  • 2 közepes, érett paradicsom (kockára vágva),
  • 2 db mozzarella (2×125 g, kockára vágva),
  • 30 dkg reszelt trappista sajt,
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez,
  • ,
  • bors

Elkészítés: 

A tésztát bőséges, enyhén sós forró vízben kifőzzük.

Felverjük a négy tojást, hozzákeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd elvegyítjük a kockázott baconnel.

A kihűlt tésztát nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a borsót, a kockázott paradicsomot és a felszeletelt mozzarellát, majd hozzáöntjük a tejfölös-tojásos-baconös keveréket. Az egészet jól összeforgatjuk. 

Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal és beleöntjük a tésztát. A tepsit alufóliával fedjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tésztát egyenletesen megszórjuk reszelt sajttal és még addig sütjük, míg a sajt szép piros színt kap.