- 1 kg savanyú káposzta
- 40-50 dkg hurka
- 1 ek. zsír
- 70-80 dkg krumpli
- 15 dkg füstölt szalonna
- egy nagy pohár tejföl
- só, bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kizsírozunk, ráterítjük (két rétegben, minden réteget megsózva) a krumplit (főzés nélkül). A felkockázott füstölt szalonna egyik részét rászórjuk, majd ráterítjük a karikára vágott (nem megsütött) hurkát. Errekerül a savanyú káposzta réteg (aki nem szereti, ha nagyon savanyú, mossa át előtte). Ha elterítettük a káposztát, kézzel nyomkodjuk le, “tömörítsük” kicsit, hogy ha megsült, szép kockákra tudjuk vágni az adagokat.
A káposzta tetején elsimítjuk a tejfölt és megszórjuk a kockára vágott füstölt szalonna másik felével. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon, alufólia alatt megsütjük.