Rakott hurka

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 40-50 dkg hurka
  • 1 ek. zsír
  • 70-80 dkg krumpli
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • egy nagy pohár tejföl
  • , bors ízlés szerint.  

Elkészítés: 

Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kizsírozunk, ráterítjük (két rétegben, minden réteget megsózva) a krumplit (főzés nélkül). A felkockázott füstölt szalonna egyik részét rászórjuk, majd ráterítjük a karikára vágott (nem megsütött) hurkát. Errekerül a savanyú káposzta réteg (aki nem szereti, ha nagyon savanyú, mossa át előtte). Ha elterítettük a káposztát, kézzel nyomkodjuk le, “tömörítsük” kicsit, hogy ha megsült, szép kockákra tudjuk vágni az adagokat.

A káposzta tetején elsimítjuk a tejfölt és megszórjuk a kockára vágott füstölt szalonna másik felével. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon, alufólia alatt megsütjük.