4-6 személyre:
- 8 db csípős, sütni való kolbászka
- 450 g fejtett bab (fagyasztott)
- 450 g leveles spenót (fagyasztott)
- 2 nagy vöröshagyma
- 4 nagy gerezd fokhagyma
- 140 g paradicsompüré
- 3 nagy paradicsom
- só
- őrölt bors
- darált erős paprika
- olívaolaj
Elkészítés:
Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. A kolbászkákat villával megböködjük, majd rátesszük a hagymára és néhány percig együtt pirítjuk, időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és mérsékelt lángon pároljuk 8-10 percig.
Beletesszük a paradicsompürét, ízlés szerinti mennyiségű darált erős paprikát, majd a felengedett fejtett babot, ismét vízzel öntjük fel és addig pároljuk, amíg a bab majdnem teljesen puhává válik. Menet közben az elpárolt folyadékot pótoljuk. (Sűrű, raguszerű legyen, ne legyen túl híg.)
Az utolsó percekben hozzáadjuk a kiengedett leveles spenótot, az ételt összeforraljuk és fokhagymával bedörzsölt pirítóssal (bruschettával) tálaljuk.