Ragu livornói módra

Hozzávalók:

4-6 személyre:

  • 8 db csípős, sütni való kolbászka
  • 450 g fejtett bab (fagyasztott)
  • 450 g leveles spenót (fagyasztott)
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 140 g paradicsompüré
  • 3 nagy paradicsom
  • őrölt bors
  • darált erős paprika
  • olívaolaj

Elkészítés: 

Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. A kolbászkákat villával megböködjük, majd rátesszük a hagymára és néhány percig együtt pirítjuk, időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és mérsékelt lángon pároljuk 8-10 percig.

Beletesszük a paradicsompürét, ízlés szerinti mennyiségű darált erős paprikát, majd a felengedett fejtett babot, ismét vízzel öntjük fel és addig pároljuk, amíg a bab majdnem teljesen puhává válik. Menet közben az elpárolt folyadékot pótoljuk. (Sűrű, raguszerű legyen, ne legyen túl híg.)

Az utolsó percekben hozzáadjuk a kiengedett leveles spenótot, az ételt összeforraljuk és fokhagymával bedörzsölt pirítóssal (bruschettával) tálaljuk.