Pritaminpaprika töltve

Hozzávalók: 

  • 4 db piros pritaminpaprika
  • 500 g darált pulykahús
  • 1 tasak gyorsfőző rizs (125 g) 
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só 
  • bors
  • kevés zsiradék
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:

Az egy tasak rizst az elkészítési javaslat szerint majdnem teljesen puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a darált pulykahúst és a zúzott fokhagymát és fehéredésig pirítjuk. Időnként megkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. 

A paprikákat félbe vágjuk.

A rizst összekeverjük a darált hússal és megtöltjük a felezett paprikákat, amiket zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe állítunk, majd tetejükre tejfölt kanalazunk.

Alufóliával fedjük az edényt, majd előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt puhára sütjük.

 

Készíthetjük húsmentesen is, például párolt vegyes zöldséggel + rizzsel, füstölt sajttal a tetején.