Pecsenyekacsa
4 személyre:
- kb. 2 kg-os pecsenyekacsa
- 3-4 ek. sertészsír
- só
Elkészítés:
A sütés előtti napon a kacsát átnézzük, az esetleges tollpihéket, tollmaradványokat eltávolítjuk. A kacsát megmossuk, leszárogatjuk, majd kívül-belül alaposan besózzuk. Edénybe tesszük, lefedjük, visszatesszük a hűtőbe.
Másnap a kacsát sütőedénybe tesszük, 3-4 evőkanál zsírral meglocsoljuk. Az edényt lefedjük (vagy alufóliával borítjuk) és előmelegített sütőbe toljuk. 170 fokon kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Amikor a kacsát megböködjük és már nem enged levet, az alufóliát / fedőt eltávolítjuk, és kb. 190 fokon tovább sütjük, amíg a bőr mindenhol szépen megpirul (kb. 30-35 perc).
Hagymás törtburgonyával, párolt káposztával kínáljuk. Másnap, hidegen is nagyon finom.