- 300 g tarhonya
- 150 g füstölt kolbász
- 100 g füstölt szalonna
- 4 nagyobb burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
Elkészítés:
A kockázott szalonnát üvegesre pirítjuk. A szalonnát egy szűrőlapáttal kiszedjük és a szalonnazsírban üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát megszórjuk 2 ek. fűszerpaprikával. Elkeverjük, felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, fűszerköménnyel ízesítjük.
Beletesszük a felszeletelt füstölt kolbászt, a kockázott burgonyát és a tarhonyát is. Készre főzzük. Időnként megkeverjük, hogy a tarhonya ne ragadjon le. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a folyadékot.
(A burgonyát sem túl nagyra, sem túl kicsire nem szeltem, és így pont egyszerre főtt meg a tarhonyával.)