Pásztortarhonya

Hozzávalók: 

  • 300 g tarhonya
  • 150 g füstölt kolbász
  • 100 g füstölt szalonna 
  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  •  
  • bors
  • őrölt kömény
  • fűszerpaprika

Elkészítés: 

A kockázott szalonnát üvegesre pirítjuk. A szalonnát egy szűrőlapáttal kiszedjük és a szalonnazsírban üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát is. 

Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát megszórjuk 2 ek. fűszerpaprikával. Elkeverjük, felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, fűszerköménnyel ízesítjük. 

Beletesszük a felszeletelt füstölt kolbászt, a kockázott burgonyát és a tarhonyát is. Készre főzzük. Időnként megkeverjük, hogy a tarhonya ne ragadjon le. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a folyadékot. 

(A burgonyát sem túl nagyra, sem túl kicsire nem szeltem, és így pont egyszerre főtt meg a tarhonyával.)