Papírban sült pisztráng

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 4 db pisztráng (friss, nem fagyasztott)
  • 2 citrom
  • egy csokor petrezselyem
  • vaj
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • olasz fűszerkeverék (rozmaring, oregano, zsálya, bazsalikom)

Elkészítés:

A pisztrángokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, mindkét oldalát 1,5-2 centiméterenként beirdaljuk. A halat kívül, belül sózzuk, borsozzuk, olasz fűszerkeverékkel szórjuk meg, majd hasüregébe egy szelet citromkarikát, néhány ág petrezselymet és egy kis kocka vajat teszünk. 

A halat olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapírban csomagoljuk (mindegyik halat külön-külön). Tepsibe tesszük, előmelegített sütőbe toljuk és közepes lángon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5-7 percben papírból kibontva tovább sütjük, hogy egy kissé megpiruljon. 

Burgonyapürével és fokhagymás-petrezselymes paradicsomsalátával nagyon finom.