4 személyre:
- 4 db pisztráng (friss, nem fagyasztott)
- 2 citrom
- egy csokor petrezselyem
- vaj
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- olasz fűszerkeverék (rozmaring, oregano, zsálya, bazsalikom)
Elkészítés:
A pisztrángokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, mindkét oldalát 1,5-2 centiméterenként beirdaljuk. A halat kívül, belül sózzuk, borsozzuk, olasz fűszerkeverékkel szórjuk meg, majd hasüregébe egy szelet citromkarikát, néhány ág petrezselymet és egy kis kocka vajat teszünk.
A halat olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapírban csomagoljuk (mindegyik halat külön-külön). Tepsibe tesszük, előmelegített sütőbe toljuk és közepes lángon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5-7 percben papírból kibontva tovább sütjük, hogy egy kissé megpiruljon.
Burgonyapürével és fokhagymás-petrezselymes paradicsomsalátával nagyon finom.