4 személyre:
- 400 g spenótos ízesítésű olívalevél tészta
- 300 g füstölt kolozsvári szalonna
- 1 db kisebb cukkini
- 250 g koktélparadicsom
- 250 g mozzarella
- kevés olívaolaj
- só
- őrölt bors
- friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
A tésztát bő, forró, sós vízben 12-13 perc alatt al dente állagúra főzzük.
Közben elkészítjük a feltétet: a kockára vágott kolozsvári szalonnát egy serpenyőben kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott cukkinit, mozzarellát és a félbe / negyedbe vágott koktélparadicsomot, kevés olívaolajat öntünk rá és néhány percig pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
(A paradicsom legyen kissé megfonnyasztva, de maradjon egyben, a cukkini maradjon roppanós).
A feltétet a tésztára tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, friss bazsalikomlevéllel díszítve szervírozzuk. Megszórhatjuk kevés reszelt parmezánnal / parmezán forgáccsal is.
Ultragyors, 20 perc alatt elkészíthető könnyű ebéd vagy vacsora.