Olívalevél tészta

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 400 g spenótos ízesítésű olívalevél tészta
  • 300 g füstölt kolozsvári szalonna 
  • 1 db kisebb cukkini
  • 250 g koktélparadicsom
  • 250 g mozzarella 
  • kevés olívaolaj
  • őrölt bors
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

A tésztát bő, forró, sós vízben 12-13 perc alatt al dente állagúra főzzük.

Közben elkészítjük a feltétet: a kockára vágott kolozsvári szalonnát egy serpenyőben kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott cukkinit, mozzarellát és a félbe / negyedbe vágott koktélparadicsomot, kevés olívaolajat öntünk rá és néhány percig pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

(A paradicsom legyen kissé megfonnyasztva, de maradjon egyben, a cukkini maradjon roppanós).

A feltétet a tésztára tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, friss bazsalikomlevéllel díszítve szervírozzuk. Megszórhatjuk kevés reszelt parmezánnal / parmezán forgáccsal is.

 

Ultragyors, 20 perc alatt elkészíthető könnyű ebéd vagy vacsora.