Medvehagymás, mustáros csirkeragu

Hozzávalók:

  • 500 g csirkecomb filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 3 ek. mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt bors
  • zsiradék
  • 6-7 nagyobb medvehagyma levél 

Elkészítés:

Az alaposan megmosott csirkecomb filét leszárogatjuk, pörkölthús nagyságú kockákra vágjuk. 

Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, rátesszük a csirkehúst és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát adunk hozzá. Mérsékeljük a lángot.

Felöntjük a fehérborral, rövid ideig pároljuk.

Beleöntjük a mustárral elkevert tejfölt, hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és még 20-25 percig főzzük.

Krumpligombóccal egészen kiváló fogás, de tálalhatjuk párolt rizzsel / bulgurral / főtt kölessel / kuszkusszal, vagy akár apróra szaggatott, vaj puha spenótos galuskával is.