Magyaróvári sertésszelet

Hozzávalók: 

  • 8 szelet karaj
  • 8 szelet sonka,
  • 8 szelet sajt
  • 3 ek. étolaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 25 dkg gomba,
  • őrölt bors,
  • .

Elkészítés: 

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk, majd egy lábasban felforrósított olajban hirtelen pirosra sütjük. 

Az olajból kivesszük a húst és üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Rátesszük a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg levet ereszt és mártás sűrűségű lesz. 

Tepsibe tesszük a hússzeleteket, mindegyikre gombát halmozunk, befedjük egy szelet sonkával, melyre egy szelet sajtot teszünk. Alufóliával fedjük a tepsit, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús jó puha nem lesz. Levesszük a fóliát és néhány percig még sütjük, amíg a sajt szép piros színt kap.

Burgonyapürével tálaljuk.