Lecsós csirkecomb gyufatésztával

Több személyes, 2 napra való nagy adag. Ha kevesebbet szeretnénk, csökkentsük felére a megadott mennyiségeket.

Hozzávalók:

  • 3 ek. zsír
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 10 db paradicsom
  • 8 db paprika
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 ek. erős darált paprika
  • 12 db csirkecomb
  • 200 g gyufatészta
  • 2 púpozott ek. őrölt fűszerpaprika
  • bors

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a felmelegített zsiradékon üvegesre pirítjuk. Az edényt félrehúzzuk a tűzről, a hagymát megszórjuk a fűszerpaprikával.

Rátesszük a kockára vágott paradicsomot és a kicsumázott, szintén kockára szelt paprikát. 1,5 dl vizet öntünk rá és nagy lángon zsírjára pirítjuk. Még egyszer adunk hozzá 1,5 dl vizet és újból zsírjára pirítjuk (zsírjára pirítani = elpároljuk a folyadékot, csak a zsír marad vissza). 

Beletesszük a karikára szelt füstölt kolbászt, az erős darált paprikát és hozzáadjuk az alaposan megmosott, leszárogatott csirkecombokat. Elkeverjük, majd annyi vízzel öntjük fel az edény tartalmát, hogy a csirkecombokat a folyadék ellepje.

Sózzuk, borsozzuk, az edényt fedővel fedjük és alacsony lángon kb. 1 óra alatt készre főzzük. 

Amikor a csirkecombok megpuhultak, beletesszük a gyufatésztát és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Fedő nélkül főzzük tovább az ételt, gyakran megkeverve addig, amíg a tészta megpuhul (kb. 10 perc). 

Tálaláskor kínálhatunk mellé tejfölt is.

 

Tipp: Még finomabb lesz az étel, ha zsír helyett 15 dkg füstölt szalonnát zsírjára pirítunk, a zsiradékból kiszedünk és ezen pirítjuk üvegesre a vöröshagymát. A kolbásszal együtt az ételhez adjuk később a szalonnakockákat. 

Pikáns, tartalmas, gazdag ízekkel teli egytálétel.