Lecsó másképp

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 7 nagy paradicsom
  • 10 nagy tölteni való paprika
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 250 g pulykakolbász
  • 250 g lángolt kolbász (sertéshúsból)
  • 4 ek. zsír
  • 140 g paradicsompüré
  • 120 g gyufatészta
  • 2 közepes cukkini
  • őrölt bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • majoránna

Elkészítés:

A felolvasztott zsíron megfuttatjuk a kétféle, karikára vágott kolbászt. A kolbászokat kivesszük, majd a visszamaradó zsiradékon megfonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát őrölt fűszerpaprikával szórjuk meg. Kevés vizet adunk hozzá, beletesszük a karikára vágott paprikát és a kockára szelt paradicsomot. Zsírjára pirítjuk – elpároljuk a folyadékot. Kevés vizet öntünk rá és még egyszer zsírjára pirítjuk. 

Belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük és hozzáadjuk a kétféle kolbászt is. Mérsékeltebb lángon forrásig főzzük. Beletesszük a gyufatésztát, fűszerezzük majoránnával és még további 8-10 percig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. Az utolsó 4-5 percben hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit is.

Tálaláskor – annak, aki szereti – kínáljunk hozzá csípő paprikát is.