6 személyre:
- 7 nagy paradicsom
- 10 nagy tölteni való paprika
- 2 nagy vöröshagyma
- 250 g pulykakolbász
- 250 g lángolt kolbász (sertéshúsból)
- 4 ek. zsír
- 140 g paradicsompüré
- 120 g gyufatészta
- 2 közepes cukkini
- só
- őrölt bors
- őrölt fűszerpaprika
- őrölt kömény
- majoránna
Elkészítés:
A felolvasztott zsíron megfuttatjuk a kétféle, karikára vágott kolbászt. A kolbászokat kivesszük, majd a visszamaradó zsiradékon megfonnyasztjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, a hagymát őrölt fűszerpaprikával szórjuk meg. Kevés vizet adunk hozzá, beletesszük a karikára vágott paprikát és a kockára szelt paradicsomot. Zsírjára pirítjuk – elpároljuk a folyadékot. Kevés vizet öntünk rá és még egyszer zsírjára pirítjuk.
Belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük és hozzáadjuk a kétféle kolbászt is. Mérsékeltebb lángon forrásig főzzük. Beletesszük a gyufatésztát, fűszerezzük majoránnával és még további 8-10 percig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. Az utolsó 4-5 percben hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit is.
Tálaláskor – annak, aki szereti – kínáljunk hozzá csípő paprikát is.