- 50 dkg lasagne tészta
- 1-1,5 kg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes vöröshagyma
- 3-4 levél bazsalikom
- 1 liter paradicsomszósz
- 1/2 liter tej
- 4-5 ek. liszt
- 10 dkg vaj
- 30 dkg sajt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzátesszük a darált húst. Fehéredésig pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet adunk hozzá, és tovább pároljuk. Hozzáöntjük a
paradicsomszószt, beletesszük az apróra vágott bazsalikomot és jól összefőzzük.
Eközben vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, sűrűre főzzük, végül belekeverjük a tejet). A besamelt hozzákeverjük a darált húsos raguhoz.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozunk, beleteszünk egy réteg lasagne tésztát (főzés nélkül!), majd jön egy réteg húsos ragu. Addig rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogynak. Fontos, hogy felülre ragu kerüljön. Vastagon megszórjuk sajttal, alufólia alatt középmelegre előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Amikor már puha a tészta, eltávolítjuk az alufóliát és grill fokozatra állítva a sütőt, további 10 percig sütjük a lasagnet, míg a tetején lévő sajt aranybarna nem lesz.