- 500 g kockatészta
- 4 nagyobb burgonya
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 nagyobb paradicsom
- zsiradék + kevés étolaj a tésztához
- só
- őrölt bors
- őrölt fűszerpaprika
- 1 nagy pohár tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés étolajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze.
A felolvasztott zsiradékon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, kevés vizet öntünk rá, majd beletesszük a kockára vágott paradicsomot és szépen lassan elpároljuk a folyadékot.
Ekkor ismét kevés vizet öntünk hozzá. Beletesszük a kockákra szelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Mérsékelt lángon puhára főzzük a krumplit, végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát. Jól átkeverjük.
Egy tűzálló tálat vékonyan kizsírozunk és belesimítjuk a krumplis tésztát. Kanállal kissé lenyomkodjuk, “tömörítjük” a tésztát, hogy majd szépen szeletelhető legyen.
A tejfölt sózzuk, fél dl vízzel jól elkeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát és a tészta tetejére öntjük. Alufóliával fedjük a tálat és előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc után levesszük az alufóliát és még további 15 percig sütjük, amíg a tejföl a tetején szép színt kap.