- 10 csirke alsócomb
- csirke fűszerkeverék
- 50 dkg tehéntúró
- 1 kis pohár tejföl
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt fűszerpaprika
- liszt
- mérettől függően: 3-4 db tojás
- zsemlemorzsa
- étolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, félre tesszük. Elkészítjük a körözöttet: a túrót tálba tesszük, áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és őrölt fűszerpaprikával ízesítjük.
A csirke bőrét fellazítjuk és megtöltjük a körözöttel. A csirkecombokat csirke fűszerkeverékkel bedörzsöljük (mindkét oldalát), majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlővel fedett tányérra szedjük.
Illik hozzá a burgonyapüré, a sült burgonya, a rizi-bizi, a zöldséges rizs vagy a hagymás törtburgonya is.
Én zöldséges csicsókalepénnyel tálaltam.