Körözöttes csirkecomb rántva

Hozzávalók: 

  • 10 csirke alsócomb
  • csirke fűszerkeverék
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • bors
  • őrölt kömény
  • őrölt fűszerpaprika
  • liszt
  • mérettől függően: 3-4 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, félre tesszük. Elkészítjük a körözöttet: a túrót tálba tesszük, áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és őrölt fűszerpaprikával ízesítjük.

A csirke bőrét fellazítjuk és megtöltjük a körözöttel. A csirkecombokat csirke fűszerkeverékkel bedörzsöljük (mindkét oldalát), majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlővel fedett tányérra szedjük.

Illik hozzá a burgonyapüré, a sült burgonya, a rizi-bizi, a zöldséges rizs vagy a hagymás törtburgonya is. 

Én zöldséges csicsókalepénnyel tálaltam.