Kókusztejes csirkeragu

Hozzávalók: 

4 személyre:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 400 ml kókusztej
  • 4 ek. étolaj
  • 3 ek. liszt
  • 600 gr orient mix zöldségkeverék (gyorsfagyasztott)
  • római kömény
  • őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítés: 

A csirkehúst alaposan megmossuk, leszárogatjuk, ujjnyi csíkokra szeljük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, rátesszük a csirkét, sózzuk  és fehéredésig pirítjuk. Hagyjuk kicsit levet engedni.

Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük, hozzáöntjük a kókusztejet. Fűszerezzük római köménnyel, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Időnként megkeverve 15 percig főzzük. Beletesszük a felengedett zöldséget és még további 8-10 percig főzzük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis sót. 

Párolt rizzsel tálaljuk.