4 személyre:
- 1 kg csirkecomb filé
- 400 ml kókusztej
- 4 ek. étolaj
- 3 ek. liszt
- 600 gr keleti zöldségkeverék (fagyasztott)
- római kömény
- őrölt bors
- szerecsendió
- só
Elkészítés:
A csirkehúst alaposan megmossuk, leszárogatjuk, ujjnyi csíkokra szeljük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, rátesszük a csirkét, sózzuk és fehéredésig pirítjuk. Hagyjuk kicsit levet engedni.
Ekkor megszórjuk a liszttel, elkeverjük, hozzáöntjük a kókusztejet. Fűszerezzük római köménnyel, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Időnként megkeverve 15 percig főzzük. Beletesszük a felengedett zöldséget és még további 8-10 percig főzzük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis sót.
Párolt rizzsel tálaljuk.