Kínai tészta csirkével

Hozzávalók:

4 főre:

  • 500 g kínai mie tészta
  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 közepes cukkini
  • 80 dkg csirkemell filé
  • egy kis darab póréhagyma 
  • 2 ek. méz
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. szójaszósz
  • őrölt bors
  • őrölt gyömbér
  • őrölt csípős fűszerpaprika
  • zsiradék

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük (a víz forrásától számítva kb. 4 perc alatt kész). Leszűrjük, félre tesszük.  

A csirkét alaposan átmossuk, leszárogatjuk, kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés csípős paprikával és őrölt gyömbérrel hintjük meg, átforgatjuk, majd egy nagy serpenyőben. a forróra hevített zsiradékban fehéredésig pirítjuk. (Inkább több adagban készítsük, hogy a csirke ne főjön, hanem piruljon).

A csirkét a serpenyőből kiszedjük. A serpenyőbe újból kevés zsiradékot teszünk, majd erős lángon néhány percig pirítjuk a kis kockákra vágott cukkinit, édesburgonyát, karikára szelt póréhagymát. Amikor a zöldség kissé megpuhult, visszatesszük a csirkét. 

Az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük 0,5 dl vízben, majd hozzákeverjük a mézet, a paradicsompürét és a szójaszószt, majd a zöldséges csirkére öntjük, jól átkeverjük és összeforraljuk. (Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük.)

Tálalás előtt a tésztát egy kevés zsiradékkal egy nagy serpenyőben, nagy lángon átpirítjuk, adunk hozzá a csirkés raguból, összeforgatjuk, tányérra halmozzuk.

Szervírozhatjuk kissé megpirított fehér szezámmaggal is.

 

Ötlet: Ha épp nem kapunk kínai mie tésztát, akkor is nekiláthatunk e fogás elkészítésének – használjunk instant tésztás levest, amit csak forró vízzel / húslevessel kell felönteni, picit állni hagyni, leszűrni, majd ezután pirítsuk meg a tésztát kevés zsiradékon egy nagy serpenyőben.

(Én mindkét változatot kipróbáltam, mindkettő jól sikerült, finom lett.)