Hasselback karaj

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj (egyben)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy fej paradicsom
  • 8 szelet füstölt sajt
  • 1 csomag (200 g) vékonyra szelt paprikás szalámi
  • 1 tk. szemes mustár
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. Worchestershire szósz
  • 3 ek. olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Összekeverjük a szemes mustárt, a mustárt, a Worchestershire szószt és az olívaolajat, majd kevés sót és őrölt borsot teszünk bele. 

Az egyben hagyott húst alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd 8 mély bevágást ejtünk rajta a rövidebbik oldal mentén úgy, hogy a szeleteket ne vágjuk át teljesen. 

A mustáros szósszal megkenjük a szeletek közét, amit megtöltünk füstölt sajttal, nagyon vékonyra szelt hagymával, paradicsommal és kolbászkarikákkal. A hús felületét is megkenjük a mustáros szósz maradékával. 

A húst madzaggal kissé összekötözzük, hogy szépen egyben maradjon a sütésnél, majd alufóliába csomagoljuk és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Egy óra múlva ellenőrizzük, hogy mindenhol kellően átsült-e. Fólia nélkül még néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon (vigyázzunk, ne túl sok időre, ne szárítsuk ki). 

Nagyon finom, ízletes, omlós.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Jófajta kenyérrel és friss idénysalátával is nagyon finom.