Harcsafilé kelkáposztában

Harcsafilé kelkáposztában

Hozzávalók:

  • 1 kg afrikai harcsafilé (fagyasztott)
  • 1 kisebb kelkáposzta
  • kb. 1 liter tej
  • 5-6 nagyobb fej fokhagyma
  • só, bors / vagy natúr (adalékanyag-mentes) ételízesítő

Elkészítés:

A halfiléket fagyottan tálba tesszük, zúzott fokhagymával elkevert tejjel felöntjük, hűtőbe rakjuk egy éjszakára. (A tej teljesen fedje a halat!)
Másnap a halfiléket kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, majd minden haldarabot 2-3 felé vágunk, sózzuk, borsozzuk (vagy ételízesítővel fűszerezzük, de használhatunk halfűszert is). 

Ahány haldarabunk lett, annyi kelkáposzta levelet leválasztunk, alaposan megmossuk, majd bő, sós vízben kissé előfőzzük. (Csak annyira, hogy kissé összeessen, hogy könnyebben lehessen göngyölni.)

A haldarabokat egy-egy kellevélbe göngyöljük, Pataki-tálba tesszük és lefedve kb. 45 percig sütjük, közepes lángon.

Sült krumplival, tormás, tejfölös majonézzel tálaltam.

Könnyed, tavaszias fogás, remek ízekkel!

(A recept a Vidék Íze XVI. évfolyam 3. számában jelent meg. Az alaprecepten némiképp módosítottam.)

error: Content is protected !!