Gesztenyés csirkerolád

Hozzávalók: 

  • 1,2 kg csirkemell filé
  • 400 g főtt, tisztított gesztenye (vagy nem édesített – natúr – gesztenyemassza)
  • 2 db tojás
  • 20 dkg szikkadt kenyér
  • 7 dkg dió durvára vágva (elhagyható)
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • majoránna
  • a rolád tetejére: bacon / szalonna / füstölt sajt

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmossuk, megszárogatjuk, félbevágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A gesztenyemasszát villával összetörjük. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát, a két tojást, a vízbe áztatott, majd jól kifacsart kenyeret. Ízesítjük ételízesítővel, borssal, majorannával és a masszát jól összedolgozzuk. (Ha a tojást utoljára adjuk a masszához, előtte még megkóstolhatjuk a masszát, hogy igényel-e további fűszerezést.)

A kiklopfolt hússzeleteket 0,5-1 cm vastagon megkenjük a gesztenyés masszával és a húst feltekerjük. A roládok köré bacont tekerünk. A roládokat kiolajozott tepsibe tesszük, alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát, hogy a bacon szép színt kapjon. 

Ha füstölt sajttal készítjük, akkor a sajtszeleteket a sütés utolsó harmadában tegyük a roládok tetejére. Alufólia alatt süssük készre, az utolsó néhány percben levéve a fóliát, hogy a sajt kissé megpiruljon.

Ez a fogás melegen és hidegen is kitűnő.