Fácánmell fasírt

Hozzávalók:

Fasírt: 

  • 1 kg fácánmell
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 1 vastagabb szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 2 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 tk. őrölt bors
  • 2 ek. darált pirospaprika
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 1 tk. majoránna
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Sütőben sült fűszeres burgonya:

  • 1 kg burgonya
  • fűszersó
  • bors
  • 3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

Fasírt:

A fácánmellet és a füstölt szalonnát ledaráljuk, összekeverjük a fűszerekkel, az apróra szelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással és a vízbe / tejbe áztatott, majd kifacsart kenyérszelettel. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk, amiket tenyerünkkel szétlapítunk. A húspogácsák mindkét oldalát enyhén megszórjuk zsemlemorzsával, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírszalvétával fedett tányérra szedjük. 

Fűszeres burgonya:

A burgonyákat vastagabb hasábokra vágjuk, tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk ízlés szerinti fűszersóval és jól megkeverjük (én csirke fűszerkeveréket használtam). Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük úgy, hogy a szeletek ne fedjék egymást. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 50 perc).