Fácánmell cordon bleu

Hozzávalók:

  • 6 db fácánmell
  • 6 szelet sertéssonka
  • 6 szelet füstölt sajt
  • őrölt fehérbors
  • kevés őrölt szerecsendió
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj
  • 1 l tej
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

A fácánmelleket előző nap alaposan megmossuk, majd egy éjszakán át tejben áztatjuk, amihez bőven adunk zúzott fokhagymát. (A húsokat mindenhol fedje a tej, ne legyenek “kiálló” részek. Hűtőben tároljuk!)

Másnap papírtörlőn leszárítjuk a szeleteket, folpack alatt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval szórjuk meg.

A fácánmellekre helyezzük a sertéssonkát és szelet sajtot (amennyiben szükséges, ezeket előbb méretre vágjuk). A fácánmellet félbehajtjuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban kisütjük.

Frissen tálaljuk ízlés szerinti körettel.