- 6 db fácánmell
- 6 szelet sertéssonka
- 6 szelet füstölt sajt
- só
- őrölt fehérbors
- kevés őrölt szerecsendió
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- étolaj
- 1 l tej
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A fácánmelleket előző nap alaposan megmossuk, majd egy éjszakán át tejben áztatjuk, amihez bőven adunk zúzott fokhagymát. (A húsokat mindenhol fedje a tej, ne legyenek “kiálló” részek. Hűtőben tároljuk!)
Másnap papírtörlőn leszárítjuk a szeleteket, folpack alatt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendióval szórjuk meg.
A fácánmellekre helyezzük a sertéssonkát és szelet sajtot (amennyiben szükséges, ezeket előbb méretre vágjuk). A fácánmellet félbehajtjuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban kisütjük.
Frissen tálaljuk ízlés szerinti körettel.