- 80 dkg darált sertéshús
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 szál füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 3 ek. sertészsír
- 20 dkg rizs
- őrölt pirospaprika
- 4 dl tejföl
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zsiradékon megpirítjuk a kockára vágott füstölt szalonnát. Kivesszük a szalonnakockákat, a visszamaradó zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vöröshagymát. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és a hagymát megszórjuk kevés őrölt pirospaprikával. Némi vizet öntünk rá, elkeverjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és felkarikázott zöldpaprikát, néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Együtt pirítjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal.
Egy kevés zsiradékon megfuttatjuk a megmosott rizst, majd kétszeres mennyiségű víz hozzáadásával félpuhára főzzük. Összekeverjük a darált hússal.
Felkarikázzuk a kolbászt.
A káposztát egy másik edényben puhára főzzük, majd a levét leöntjük.
Egy tűzálló tál alját a pörköltlével meglocsoljuk, ráfektetjük a káposzta felét. Erre a rétegre tesszük a rizzsel elkevert darált hús. Tetejére kolbászkarikákat fektetünk. Befedjük a káposzta másik felével, majd meglocsoljuk kevés vízzel elkevert, enyhén sózott tejföllel.
Alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük közepes lángon.