- 2 egész csirkemell filé
- 1 nagy fej karfiol
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 25 dkg füstölt sajt
- olaj
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajban hirtelen elősütjük mindkét oldalát.
Közben a karfiolt alaposan megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, csomómentesre keverjük a liszttel. Felengedjük a felmelegített tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal és őrölt szerencsendióval ízesítjük. Belekeverjük a natúr joghurtot és beletesszük a lereszelt sajt kétharmadát, ismét jól elkeverjük.
Egy tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, belefektetjük a hússzeleteket, melyekre karfiolrózsákat teszünk. Tetejükre sajtos-besameles mártást halmozunk és megszórjuk a reszelt sajt maradékával.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.