Dubarry csirkemell

Hozzávalók: 

  • 2 egész csirkemell filé
  • 1 nagy fej karfiol
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 25 dkg füstölt sajt
  • olaj
  • só 
  • bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajban hirtelen elősütjük mindkét oldalát. 

Közben a karfiolt alaposan megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, csomómentesre keverjük a liszttel. Felengedjük a felmelegített tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal és őrölt szerencsendióval ízesítjük. Belekeverjük a natúr joghurtot és beletesszük a lereszelt sajt kétharmadát, ismét jól elkeverjük.

Egy tűzálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, belefektetjük a hússzeleteket, melyekre karfiolrózsákat teszünk. Tetejükre sajtos-besameles mártást halmozunk és megszórjuk a reszelt sajt maradékával.

Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.