Darált húsos keltekercs

Hozzávalók:

  • 12 db nagy kelkáposzta levél
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg rizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • őrölt bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • majoranna
  • 12 szelet bacon

Elkészítés:

A rizst puhára főzzük. A kelkáposzta leveleket forrásban lévő, enyhén sós, majorannás vízbe tesszük és 2-3 percig előfőzzük. Leöntjük a forró vizet róla, hűlni hagyjuk, majd óvatosan kiszedjük a leveleket.

A felolvasztott zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és őrölt fűszerpaprikával szórjuk meg. Jól elkeverjük és addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ekkor a húst kissé kihűtjük, majd elkeverjük a megfőtt rizzsel és megtöltjük vele a leszárogatott kel leveleket, amiket bacon szeletekbe csavarunk.

Vékonyan kizsírozott tepsibe fektetjük a töltött kel leveleket és alufóliával fedjük az edényt, amit előmelegített sütőbe teszünk és közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütünk. (Ízlés szerint kevés vízzel elkevert tejfölt is önthetünk a tekercsek tetejére.)

Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát és még néhány percig sütjük, amíg a bacon szép piros színt kap.