Csirkemell olasz módra

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 2 db csirkemell filé
  • 12 db koktélparadicsom
  • 8 levél friss bazsalikom
  • 250 g mozzarella
  • zsiradék kevés
  • opcionális: + reszelt sajt a tetejére / bacon a roládok köré vagy: kevés pesto a tálaláshoz

Elkészítés:

A csirkemelleket alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd félbe vágjuk és óvatosan kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, majd az egyik oldalára fektetünk 3 db, karikára vágott koktélparadicsomot, egy vastagabb szelet mozzarellát és megszórjuk az apróra tépkedett friss bazsalikom negyedével.

Az összes szeletet elkészítjük, majd felgöngyöljük. Zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe tesszük a roládokat, a tepsit alufóliával fedjük és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 45 perc alatt készre sütjük.

A tetejére tehetünk reszelt sajtot is (de csavarhatjuk baconbe is), akkor fólia nélkül még 5 percig süssük, hogy a sajt / bacon kissé megpiruljon.

Ha a tetejére nem teszünk sajtot és baconbe sem tekerjük, akkor tálaláskor  tegyünk a roládok tetejére egy kevés – ízlés szerinti – pestot. 

Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó hozzá a párolt rizs, a petrezselymes burgonya, a burgonyapüré, stb. Én kímélőt szerettem volna, így oregánós sárgarépa pürével tálaltam.