Csirkecomb gesztenyével töltve

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 8 db csirke alsócomb
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg szikkadt kenyér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • egy csapott ek. majoránna
  • 3 ek. zsír
  • csirke fűszerkeverék

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk.

A kenyérszeletet vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk és a gesztenyemasszához adjuk. Beletesszük a tojást, a sót, a borsot, a majorannát, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A masszát jól összedolgozzuk. A tölteléket nyolc részre osztjuk.

A csirke bőrét kissé fellazítjuk és a tölteléket a bőr alá töltjük.

A combok mindkét felét megszórjuk csirke fűszerkeverékkel, majd kizsírozott tepsibe tesszük és alufólia alatt, meleg sütőben kb. 50 perc alatt puhára sütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát és kissé megpirítjuk a combokat (vigyázzunk, ne szárítsuk ki!). 

Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

(Én párolt csicsókát készítettem hozzá: 80 dkg csicsókát alaposan megmostam, majd bő sós vízben puhára főztem. Amikor megfőtt, lehúztam a héját. Kevés olvasztott vajjal tálaltam.)