4 személyre:
- 8 db csirke alsócomb
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg szikkadt kenyér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- őrölt bors
- egy csapott ek. majoránna
- 3 ek. zsír
- csirke fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk.
A kenyérszeletet vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk és a gesztenyemasszához adjuk. Beletesszük a tojást, a sót, a borsot, a majorannát, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A masszát jól összedolgozzuk. A tölteléket nyolc részre osztjuk.
A csirke bőrét kissé fellazítjuk és a tölteléket a bőr alá töltjük.
A combok mindkét felét megszórjuk csirke fűszerkeverékkel, majd kizsírozott tepsibe tesszük és alufólia alatt, meleg sütőben kb. 50 perc alatt puhára sütjük. Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát és kissé megpirítjuk a combokat (vigyázzunk, ne szárítsuk ki!).
Ízlés szerinti körettel kínáljuk.
(Én párolt csicsókát készítettem hozzá: 80 dkg csicsókát alaposan megmostam, majd bő sós vízben puhára főztem. Amikor megfőtt, lehúztam a héját. Kevés olvasztott vajjal tálaltam.)