Csicseriborsós csípős csirkeragu

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 1 kg csirke alsó- és felsőcomb vegyesen
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 500 g csicseriborsó konzerv
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • kevés őrölt szerecsendió
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • szárított chili ízlés szerint
  • liszt

Elkészítés:

Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Néhány perc dinsztelés után rátesszük a zúzott fokhagymát és még kevés ideig tovább dinszteljük.

Rátesszük a csirkecombokat. Fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, kevés szerecsendióval, csipetnyi fahéjjal. Néhány percig nagy lángon pirítjuk, időnként megkeverve. Meghintjük kevés liszttel, újból elkeverjük és kb. 1,5 dl vízzel öntjük fel. Mérsékeljük a lángot és fedő alatt pároljuk a csirkét. Időközben apránként pótoljuk a folyadékot.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és még annyi vizet adunk hozzá, amennyi már majdnem ellepi a csirkét. Szárított chilivel fűszerezzük.

Amikor a csirke már majdnem teljesen puha, hozzáöntjük a csicseriborsó konzervet (levével együtt) és összeforraljuk.

Ha ízlésünknek kissé híg volna a ragu, akkor kevés lisztet csomómentesre keverünk egy-két merőkanálnyi forró szafttal, majd az ételbe visszaöntve a ragut besűrítjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük. A fűszerek közül a római kömény dominál, ettől lesz az étel közel-keleties ízvilágú.

Én pitával tálaltam, de nagyon jól illik hozzá a kuszkusz is.