- 8 szelet rostélyos
- 3 nagy, érett paradicsom
- 3 nagy TV paprika
- 1-2 erős pepperoni paprika (elhagyható, ha valaki nem szereti az erőset),
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg kockára vágott füstölt szalonna
- 6 tojás
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 2 ek. zsír
Elkészítés:
A felolvasztott zsíron megfuttatjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Rátesszük a kockázott füstölt szalonnát, zsírjára pirítjuk, majd megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával.
Beletesszük a karikára szelt paprikát, pepperonit, kockára vágott paradicsomot és további néhány percig főzzük. Egy tálba felütjük a tojásokat és villával felverjük, majd a lecsóalapra öntjük és rántottát készítünk. Sóval, borssal ízesítjük.
Kiklopfoljuk a hússzeleteket. Ha kihűlt a lecsó, egy-két evőkanálnyi mennyiséget szétterítünk a hússzeletek felületén. A húsokat feltekerjük, hústűvel / fogpiszkálóval megtűzzük, hogy sütéskor ne nyíljanak szét.
Kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük a hústekercseket. Tetejüket sózzuk, enyhén borsozzuk. (A hústekercsek tetejére dobhatunk még néhány szelet füstölt szalonnát.)
Alufóliával fedjük a tepsit, előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt puhára sütjük a húst. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát és még 5 percig sütjük a húst, hogy némi színt kapjon.
Köretnek jó hozzá a kukoricás rizs vagy a burgonyapüré.
(Marhahús helyett ez alkalommal sertésből készült az étel.)