Csáky rostélyos

Hozzávalók:

  • 8 szelet rostélyos
  • 3 nagy, érett paradicsom
  • 3 nagy TV paprika
  • 1-2 erős pepperoni paprika (elhagyható, ha valaki nem szereti az erőset),
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg kockára vágott füstölt szalonna
  • 6 tojás
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 2 ek. zsír

Elkészítés:

A felolvasztott zsíron megfuttatjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Rátesszük a kockázott füstölt szalonnát, zsírjára pirítjuk, majd megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával.

Beletesszük a karikára szelt paprikát, pepperonit, kockára vágott paradicsomot és további néhány percig főzzük. Egy tálba felütjük a tojásokat és villával felverjük, majd a lecsóalapra öntjük és rántottát készítünk. Sóval, borssal ízesítjük.

Kiklopfoljuk a hússzeleteket. Ha kihűlt a lecsó, egy-két evőkanálnyi mennyiséget szétterítünk a hússzeletek felületén. A húsokat feltekerjük, hústűvel / fogpiszkálóval megtűzzük, hogy sütéskor ne nyíljanak szét.

Kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fektetjük a hústekercseket. Tetejüket sózzuk, enyhén borsozzuk. (A hústekercsek tetejére dobhatunk még néhány szelet füstölt szalonnát.)

Alufóliával fedjük a tepsit, előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt puhára sütjük a húst. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát és még 5 percig sütjük a húst, hogy némi színt kapjon.

Köretnek jó hozzá a kukoricás rizs vagy a burgonyapüré.

 

(Marhahús helyett ez alkalommal sertésből készült az étel.)