Chilis bab

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. sertészsír
  • 1 közepes üveg (360 ml) sűrített paradicsom
  • 1 db vörösbab konzerv (425 ml)
  • 1 db kukorica konzerv (400 ml)
  • 2 db kisebb chilipaprika
  • bors
  • 1 mokkáskanál majoránna

Elkészítés: 

A zsíron megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát, majd rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük a sűrített paradicsomot és öntünk hozzá 1-1,5 dl vizet, majd jól átkeverjük.

Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, beletesszük a karikákra vágott chilipaprikát és addig főzzük, amíg forrni nem kezd. Ekkor beleöntjük a kukoricát, a babot (lével együtt) és néhány perc alatt összefőzzük.

Párolt rizzsel kínáljuk.