- 1 kg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek. sertészsír
- 1 közepes üveg (360 ml) sűrített paradicsom
- 1 db vörösbab konzerv (425 ml)
- 1 db kukorica konzerv (400 ml)
- 2 db kisebb chilipaprika
- só
- bors
- 1 mokkáskanál majoránna
Elkészítés:
A zsíron megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát, majd rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük a sűrített paradicsomot és öntünk hozzá 1-1,5 dl vizet, majd jól átkeverjük.
Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, beletesszük a karikákra vágott chilipaprikát és addig főzzük, amíg forrni nem kezd. Ekkor beleöntjük a kukoricát, a babot (lével együtt) és néhány perc alatt összefőzzük.
Párolt rizzsel kínáljuk.