Brassói

Hozzávalók: 

  • 80 dkg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 ek. zsír
  • 1 tk. őrölt fűszerpaprika 
  • őrölt bors
  • majoránna 
  • 80 dkg burgonya
  • étolaj a krumpli sütéséhez

Elkészítés:

A kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a szalonnát kivesszük és a visszamaradó zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát.

Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst és nagy lángon néhány perc alatt zsírjára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával szórjuk meg. Elkeverjük és kevés folyadékot öntünk hozzá. Hozzáadjuk a szalonnát is. Mérsékeltebb lángon főzzük és az időközben elpárolgott folyadékot apránként pótoljuk.

Közben a megtisztított burgonyát kockára vágjuk és forró olajban kisütjük. 

Amikor a hús már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a majorannát, majd addig főzzük az ételt, amíg minden megpuhul.

 

Egyszerű, finom, elronthatatlan egytálétel. Időnként csiperkegombával is szoktam gazdagítani.