Brassói vaddisznócombból

Hozzávalók:

4 főre:

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 3 ek. zsír
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • friss petrezselyem
  • 80 dkg burgonya (vagy édesburgonya)
  • étolaj a krumpli sütéséhez

Elkészítés:

A kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a szalonnát kivesszük és a visszamaradó zsiradékon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát.

Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst és nagy lángon néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köménnyel fűszerezzük.

A húshoz adjuk a szalonnát, a zúzott fokhagymát, mérsékeljük a lángot, majd az edényt fedővel fedjük és a húst hagyjuk párolódni. Időközben saját levet ereszt. Ha a levét nagyon elfőtte, a folyadékot apránként pótoljuk víz hozzáadásával.

Amikor a hús már puha, hozzáadjuk a zöldborsót, összeforraljuk és frissen sült burgonyával tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel. (Én ez alkalommal sült édesburgonyával tálaltam.)