- 2-3 ek. zsír
- 2-3 ek. liszt
- 8 db jó minőségű, sütni való kolbász
- 2 db sárgarépa
- 2 db gyökérzöldség
- 1 kisebb karalábé
- 2 ek. vörösborecet
- 3 ek. paradicsompüré
- 820 g konzerv vörösbab
- 400 ml csirkehúsleves alaplé
- 150 g fagyasztott borsó
- 2 ek. mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel (a répaféléket karikára, a karalábét kisebb kockákra).
A felolvasztott zsíron pirítsuk körben néhány perc alatt a kolbászokat. Forgassuk többször, hogy minden oldaluk szép színt kapjon.
Vegyük ki az edényből a kolbászokat, a visszamaradó zsiradékon pirítsuk kissé a felaprított zöldségeket. Amikor elvesztik nyers színüket, szórjuk meg 2-3 evőkanál liszttel, keverjük el. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a vörösbor ecetet, a mustárt, sót, borsot és alaplével (vagy vízzel) öntsük fel.
Főzzük addig, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Az utolsó néhány percben tegyük bele a kiengedett zöldborsót és a vörösbabot, majd főzzük még néhány percig. Kóstoljuk meg és ízesítsük, ha még szükséges.
Köretként kiváló hozzá a kuszkusz / bulgur / rizs / köles, vagy akár valamilyen apróbb tészta is.