Babos, kolbászos ragu

Hozzávalók:

  • 2-3 ek. zsír
  • 2-3 ek. liszt
  • 8 db jó minőségű, sütni való kolbász
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db gyökérzöldség
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 ek. vörösborecet 
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 820 g konzerv vörösbab
  • 400 ml csirkehúsleves alaplé
  • 150 g fagyasztott borsó
  • 2 ek. mustár
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk meg és daraboljuk fel (a répaféléket karikára, a karalábét kisebb kockákra).

A felolvasztott zsíron pirítsuk körben néhány perc alatt a kolbászokat. Forgassuk többször, hogy minden oldaluk szép színt kapjon.

Vegyük ki az edényből a kolbászokat, a visszamaradó zsiradékon pirítsuk kissé a felaprított zöldségeket. Amikor elvesztik nyers színüket, szórjuk meg 2-3 evőkanál liszttel, keverjük el. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a vörösbor ecetet, a mustárt, sót, borsot és alaplével (vagy vízzel) öntsük fel.

Főzzük addig, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak. Az utolsó néhány percben tegyük bele a kiengedett zöldborsót és a vörösbabot, majd főzzük még néhány percig. Kóstoljuk meg és ízesítsük, ha még szükséges.

Köretként kiváló hozzá a kuszkusz / bulgur / rizs / köles, vagy akár valamilyen apróbb tészta is.