Vargabéles

Hozzávalók:

  • 8 réteslap
  • 25 dkg cérnametélt
  • 1/2 kg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

A cérnametéltet apróra törjük, majd forró, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. 

3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, a mazsolát és a metélt tésztát. Alaposan elkeverjük és hozzáadjuk az áttört túrót. 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.

Vajjal kikent tepsibe 4 réteg réteslapot teszünk úgy, hogy minden réteget vékonyan megkenünk olvasztott vajjal. A negyedik lapra halmozzuk a túrós tölteléket, majd 4 réteslappal fedjük, melyeket egyenként szintén megkenünk olvasztott vajjal. 

Középmeleg sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, vaníliás porcukorra meghintve tálaljuk.