Vargabéles
- 8 réteslap
- 25 dkg cérnametélt
- 1/2 kg túró
- 10 dkg mazsola
- 15 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A cérnametéltet apróra törjük, majd forró, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk.
3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, a mazsolát és a metélt tésztát. Alaposan elkeverjük és hozzáadjuk az áttört túrót.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába.
Vajjal kikent tepsibe 4 réteg réteslapot teszünk úgy, hogy minden réteget vékonyan megkenünk olvasztott vajjal. A negyedik lapra halmozzuk a túrós tölteléket, majd 4 réteslappal fedjük, melyeket egyenként szintén megkenünk olvasztott vajjal.
Középmeleg sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk, vaníliás porcukorra meghintve tálaljuk.