Túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 8 teljes kiőrlésű zsemle (sima is jó)
  • 0,5 kg félzsíros tehéntúró
  • 3 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • mazsola ízlés szerint
  • 2 ek. tejföl
  • kevés vaj
  • porcukor a tálaláshoz 

Elkészítés:

A túrót áttörjük, összekeverjük 2 evőkanál cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, tejföllel és az előzőleg 15 percre vízbe áztatott, majd alaposan lecsepegtetett mazsolával. 

A zsemlék tetejét levágjuk, a zsemlék belsejét kiszedegetjük és a túróhoz keverjük. 

A tojásokat enyhén felverjük, édesítjük 1 evőkanál cukorral és hozzáöntjük a tejet, jól elkeverjük. Alaposan megforgatjuk benne a zsemléket, hogy kívül-belül érje a tejes keverék. Arra vigyázzunk, hogy a zsemlék ne ázzanak el túlságosan!

Előmelegítjük a sütőt. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral fedünk, a zsemléket rátesszük, megtöltjük a túrós töltelékkel, rátesszük a kalapkákat, amikre egy-egy kis kocka vajat helyezünk. Sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Egyszerű, elronthatatlan retro desszert.