Tiramisú

 

Hozzávalók:

  • 200 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 3 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 200-250 ml kávé
  • kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A babapiskótákat gyorsan megforgatjuk a kávéban és egy rétegben lerakjuk az üvegtál aljába. Keményre verjük a tojásfehérjét. Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a  mascarponéval. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A krém felét elsimítjuk a piskótán, erre egy újabb adag, kávéba mártott piskóta kerül, amit a krém másik felével borítunk be. Alufóliával fedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hűlni, összeérni.

Egyforma kockákra vágjuk és csak közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg sötét, cukrozatlan kakaóporral. 

(Én a fent megadott mennyiségek kétszeresét használtam egy 20×30 cm-es méretű tálhoz. Egy teljes csomag babapiskóta fért a tál aljába, a másik csomag teljes egészében a “második emeletre” került. A kétszeres mennyiségű mascarponéból és tojásból készült krém nem lett túl vastag a rétegek között.)