Tiramisú

 

Hozzávalók:

  • 200 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 3 tojás
  • 2 ek. cukor
  • 200-250 ml kávé
  • kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A babapiskótákat gyorsan megforgatjuk a kávéban és egy rétegben lerakjuk az üvegtál aljába. Keményre verjük a tojásfehérjét, majd a cukorral, mascarponéval elkevert tojássárgáját is összedolgozzuk. Ebbe óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A krém felét elsimítjuk a piskótán, erre egy újabb adag, kávéba mártott piskóta kerül, amit a krém másik felével borítunk be. Alufóliával fedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hűlni, összeérni.

Fogyasztás előtt egyenletesen megszitáljuk sötét, cukrozatlan kakaóporral. (Én a kakaóport csak fogyasztás előtt teszem rá, így tálaláskor szép lesz a teteje, nem ázik el a kakaóréteg.)

/Én a fent megadott mennyiségek kétszeresét használtam egy 20×30 cm-es méretű tálhoz. Egy teljes csomag babapiskóta fért a tál aljába, a másik csomag teljes egészében a “második emeletre” került. A kétszeres mennyiségű mascarponéból és tojásból készült krém nem lett túl vastag a rétegek között./