Szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 60 dkg szilva
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, felezzük, magozzuk. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. Elkeverjük és hozzáadjuk a lisztet is. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és szép sorjában kirakjuk a tetejét a felezett szilvával. A cukrot kikeverjük a fahéjjal, ezzel szórjuk meg a szilvás tészta tetejét. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.