Sütőtökös pohárkrém

Hozzávalók:

4 db 2 dl-es pohárhoz:

  • 50 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 2 dl habtejszín
  • 12,5 dkg cukor
  • csipet
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 narancs héja reszelve

Elkészítés:

A felkockázott tököt vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáöntjük a tejszín felét (1 dl), beleteszünk 2,5 dkg cukrot, a reszelt narancshéjat, a fahéjat, majd turmixban krémesre összedolgozzuk. 

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg cukorral kihabosítjuk fehéredésig és belekeverjük a mascarponét. 

A tojások fehérjéből szintén kemény habot verünk, ennek egyik felét óvatosan a mascarponés részhez, másik felét pedig a sütőtökös részhez keverjük. 

A kétféle krémet poharakba rétegezzük és több órára hűtőszekrénybe tesszük.

5 dkg cukrot edényben felhevítünk, amikor közepesen sötétre karamellizálódik, hozzáöntjük a kissé felmelegített 1 dl tejszínt, simára keverjük, összemelegítjük, csipetnyi sót teszünk bele.

Tálaláskor meglocsoljuk a karamellel a sütőtökkrémet.