4 db 2 dl-es pohárhoz:
- 50 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
- 25 dkg mascarpone
- 4 db tojás
- 2 dl habtejszín
- 12,5 dkg cukor
- csipet só
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 narancs héja reszelve
Elkészítés:
A felkockázott tököt vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáöntjük a tejszín felét (1 dl), beleteszünk 2,5 dkg cukrot, a reszelt narancshéjat, a fahéjat, majd turmixban krémesre összedolgozzuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg cukorral kihabosítjuk fehéredésig és belekeverjük a mascarponét.
A tojások fehérjéből szintén kemény habot verünk, ennek egyik felét óvatosan a mascarponés részhez, másik felét pedig a sütőtökös részhez keverjük.
A kétféle krémet poharakba rétegezzük és több órára hűtőszekrénybe tesszük.
5 dkg cukrot edényben felhevítünk, amikor közepesen sötétre karamellizálódik, hozzáöntjük a kissé felmelegített 1 dl tejszínt, simára keverjük, összemelegítjük, csipetnyi sót teszünk bele.
Tálaláskor meglocsoljuk a karamellel a sütőtökkrémet.