Sárgabarackos pite

Hozzávalók: 

egy kb. 20×30 cm-es tepsihez:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tk. fahéj
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 60 dkg sárgabarack
  • + vaj a tepsi kikenéséhez
  • + liszt a tepsi szórásához
  • + porcukor a tálaláshoz

Elkészítés: 

A barackokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, majd a gyümölcsöket felezzük, félre tesszük. 

A lisztet átszitáljuk. Hozzákeverjük a szintén átszitált (csomómentes) sütőport, az őrölt fahéjat, a vaníliás cukrot és jól átkeverjük.

A nagyon puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük. 

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgás keverékhez. Apránként hozzákeverjük a lisztet.

Egy kb. 20×30 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk és egyenletesen liszttel szórunk meg és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Magházzal lefelé rátesszük a sárgabarackot. 

A tepsit előmelegített (középmeleg) sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje is megsült-e. 

A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.