Sárgabarackos piskóta

Egy kiváló piskóta recept cukrász anyukámtól: ahány tojás, annyiszor 2 dkg liszt és annyiszor 2 dkg cukor. 

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • csapott kk. szódabikarbóna (vagy sütőpor)
  • 40-50 dkg magozott sárgabarack

Elkészítés: 

A tojások sárgáját, fehérjét kettéválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukor felével.

A cukor másik felével jó kemény habot verünk a fehérjéből.

A sárgájába forgatjuk a fehérjét, majd hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet és óvatosan, nagy laza mozdulatokkal elkeverjük. 

Sütőpapírral fedett magasabb tepsibe öntjük, tetejét barackkal díszítjük.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 

(Én a hagyományos sütőm ajtaját egy kartonpapír darabkával kissé kitámasztom, résnyire nyitva hagyom, így távozik a túl sok gőz, amitől a piskóta összeeshet. Ezt is anyukámtól tanultam.)