Répatorta

Hozzávalók:
  • 375 g tisztított sárgarépa
  • 220 g liszt 
  • 0,8 dl víz
  • 195 g cukor
  • 120 ml étolaj
  • 3 tojás 
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 csipetnyi
  • kevés őrölt szerecsendió
  • vaj a forma kikenéséhez és liszt a forma megszórásához
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tisztított répát vékonyan felkarikázzuk, késes aprítóba tesszük, morzsalékosra aprítjuk.
Áttesszük a turmixgépbe, adunk hozzá 1 tojást, hozzáöntjük az étolajat, a vizet és krémesre, egyneműre turmixoljuk.

2 tojást habosra keverünk 195 g cukorral. Beletesszük a narancs reszelt héját.
Hozzákeverjük a répás turmixot, majd apránként adagolva belekeverjük a sütőporral és az őrölt szerecsendióval elkevert lisztet. (A lisztet szitáljuk át előbb!)

Kivajazzuk a kuglóf formát, liszttel vékonyan meghintjük, beleöntjük a tésztát.

Előmelegített sütőben, közepes tűznél 60-70 percen keresztül sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

Finom, puha, rendkívül omlós finomság, érdemes kipróbálni! Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát és / vagy durvára vágott diót is.