- 300 g liszt
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 40 dkg reszelt sárgarépa
- 35 dkg cukor
- 4 tojás
- 0,8 dl étolaj
- + vaj a forma kikenéséhez és liszt a forma megszórásához
- + porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a csipetnyi sót, kézzel elkeverjük.
A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és végül belekeverjük a reszelt sárgarépát. Apránként adagolva, folyamatosan kevergetve hozzávegyítjük a lisztet.
A kuglóf- (vagy torta-) formát vékonyan kivajazzuk, liszttel megszórjuk és beleöntjük a tésztát, majd forró sütőbe toljuk és 60-70 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, a formából könnyen kiborítható. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
Finom, elronthatatlan, omlós, könnyed desszert egy jó kávé vagy tea mellé.