Répatorta 2

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipetnyi
  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 0,8 dl étolaj
  • + vaj a forma kikenéséhez és liszt a forma megszórásához
  • + porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a csipetnyi sót, kézzel elkeverjük. 

A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és végül belekeverjük a reszelt sárgarépát. Apránként adagolva, folyamatosan kevergetve hozzávegyítjük a lisztet. 

A kuglóf- (vagy torta-) formát vékonyan kivajazzuk, liszttel megszórjuk és beleöntjük a tésztát, majd forró sütőbe toljuk és 60-70 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, a formából könnyen kiborítható. Tálalás előtt meghintjük porcukorral. 

Finom, elronthatatlan, omlós, könnyed desszert egy jó kávé vagy tea mellé.