Rántott barack borkrémmel

Hozzávalók:

  • fejenként egy db őszibarack (konzerv, ha nincs friss)
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Krém:

  • 3 db tojás sárgája
  • 3 púpozott ek. cukor
  • 3 ek. liszt
  • 3 dl fehérbor (ha desszertbort használunk, akkor célszerű a cukor mennyiségét csökkenteni)

Elkészítés:

A barackokat félbe vágjuk, kimagozzuk, a felekből vastag szeleteket vágunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban szép pirosra sütjük. 

Krém:

Egy tálban összekeverjük a tojást, a lisztet, a cukrot, beletesszük a bort és gőzfürdő felett sűrű krémmé főzzük. (A gőzfürdő vize gyöngyözzön, a tojásos tálka ne érjen a vízbe, nehogy a tojás megfőjön!)