- fejenként egy db őszibarack (konzerv, ha nincs friss)
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj
Krém:
- 3 db tojás sárgája
- 3 púpozott ek. cukor
- 3 ek. liszt
- 3 dl fehérbor (ha desszertbort használunk, akkor célszerű a cukor mennyiségét csökkenteni)
Elkészítés:
A barackokat félbe vágjuk, kimagozzuk, a felekből vastag szeleteket vágunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban szép pirosra sütjük.
Krém:
Egy tálban összekeverjük a tojást, a lisztet, a cukrot, beletesszük a bort és gőzfürdő felett sűrű krémmé főzzük. (A gőzfürdő vize gyöngyözzön, a tojásos tálka ne érjen a vízbe, nehogy a tojás megfőjön!)