Panna cotta

Hozzávalók:

Panna cotta:

  • 500 ml tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • 15 dkg cukor
  • 3 db zselatinlap

Szilvaszósz:

  • 25 dkg magozott szilva
  • 5 ek. cukor
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

Panna cotta:

A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe tesszük.

A vaníliarúd kikapart belsejét és a rudat is a tejszínnel felforraljuk. Beletesszük a cukrot.

Amikor a zselatinlapok már puhák, kinyomkodjuk és a forró tejszínbe tesszük. Addig keverjük, míg teljesen elolvad.

Hideg vízzel kiöblített formákba tesszük és legalább 6 órán át hűtjük.

A formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tányérra borítjuk a panna cottát.

Szilvaszósz:

A magozott szilvát a cukorral, fűszerekkel, vörösborral nagy lángon főzzük (gyakori keverés mellett) a kívánt állag, sűrűség eléréséig.

A kihűlt szilvaszósszal tálaljuk a panna cottát. Pirított mandula szeletkékkel és mentabóbitával díszítjük.