- 340 g Oreo keksz + 3-4 db a díszítéshez
- 220 g olvasztott vaj
- 700 g tejföl
- 500 ml nagyon hideg Hulala-tejszín
- 200 g porcukor
- 1 tasak étkezési zselatin (por)
Elkészítés:
A kekszet késes aprítóban morzsásra daráljuk, tálba tesszük és jól eldolgozzuk az olvasztott vajjal.
Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, majd a formába egyengetjük jó erősen a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük.
Amikor jól összeállt, kiszedjük az alapot a formából és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. A kekszes alapot visszatesszük a tortaformába és köré zárjuk a kapcsos keretet.
A tejfölt jól elkeverjük a porcukorral.
Keményre verjük a tejszínt, a tejfölhöz adjuk és gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.
A zselatinport 1 dl langyos vízbe tesszük, enyhén felforraljuk folyamatos, gyors keverés mellett. Levesszük a tűzről és nagyon vékony sugárban a tejfölös-tejszínes részhez keverjük gyors mozdulatokkal. Azonnal a kekszes alapra halmozzuk, cukrász spatulával elsimítjuk.
Néhány órán át hűtjük.
Tálaláskor Oreo kekszet, csokidarát teszünk a tetejére.
(Érdemes a keret és a krém között egy késsel körbevágni a tortát, hogy a tortakrém sérülése nélkül leemelhessük a kapcsos keretet.)