Oreo torta

Hozzávalók:

  • 340 g Oreo keksz + 3-4 db a díszítéshez
  • 220 g olvasztott vaj
  • 700 g tejföl
  • 500 ml nagyon hideg Hulala-tejszín
  • 200 g porcukor
  • 1 tasak étkezési zselatin (por)

Elkészítés:

A kekszet késes aprítóban morzsásra daráljuk, tálba tesszük és jól eldolgozzuk az olvasztott vajjal. 
Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, majd a formába egyengetjük jó erősen a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük.

Amikor jól összeállt, kiszedjük az alapot a formából és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. A kekszes alapot visszatesszük a tortaformába és köré zárjuk a kapcsos keretet.

A tejfölt jól elkeverjük a porcukorral.
Keményre verjük a tejszínt, a tejfölhöz adjuk és gépi habverővel alaposan összedolgozzuk.

A zselatinport 1 dl langyos vízbe tesszük, enyhén felforraljuk folyamatos, gyors keverés mellett. Levesszük a tűzről és nagyon vékony sugárban a tejfölös-tejszínes részhez keverjük gyors mozdulatokkal. Azonnal a kekszes alapra halmozzuk, cukrász spatulával elsimítjuk.

Néhány órán át hűtjük.
Tálaláskor Oreo kekszet, csokidarát teszünk a tetejére.

(Érdemes a keret és a krém között egy késsel körbevágni a tortát, hogy a tortakrém sérülése nélkül leemelhessük a kapcsos keretet.)