Mirinda torta

Mirinda torta

Hozzávalók:

– alap: 

  • 2 csomag Győri Édes keksz (2×180 g)
  • 18 dkg olvasztott vaj

– krém:

  • 500 g túró
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • 1 nagyobb narancs reszelt héja és gyümölcshúsa
  • 3 ek. porcukor
  • 30 dkg tejföl
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak zselatinpor
  • 200 ml nagyon hidegre hűtött Hulala-tejszín

– legfelső réteg:

  • 7 dl frissen facsart narancslé (vagy dobozos rostos narancslé)
  • 2 cs. vaníliapuding
  • 2-3 ek. porcukor

– díszítés:

  • reszelt narancshéj / narancsgerezd / mentalevél, stb.

Elkészítés:

– alap:

A kekszet késes aprítóban morzsásra daráljuk, felöntjük olvasztott, meleg vajjal, alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral fedett kapcsos tortaformába egyengetjük. Hűtőbe tesszük. (A keksznek morzsás állagúnak kell lennie. Ha csak kézzel össze van törve és nagyobb darabok vannak benne, a torta alapja nem fog jól összeállni, nehéz lesz szelni, mert törni, szóródni fog. Lapítsuk bele jól a tortaforma aljába.)

– krém:

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, reszelt narancs- és citromhéjat. Hozzákeverjük a kis kockákra szelt narancsot is.

Keményre verjük a jól behűtött Hulala-tejszínt. (Ha megfelelően le van hűtve, sokkal jobban, gyorsabban, könnyebben felverődik.) 

A zselatinport 1 dl vízhez keverjük, folyamatos keverés mellett forrásig főzzük. Csak nagyon rövid ideig hagyjuk hűlni, de még melegen, vékony sugárban öntve, folyamatos keverés mellett a túróhoz adjuk. Hozzákeverjük a felvert tejszínhabot is. 

A túrót a kekszréteg tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük egy-két órára. 

– legfelső réteg:

2 dl narancslét csomómentesre keverjük a két vaníliás pudingporral.

5 dl narancslét felforralunk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, időnként megkeverve kicsit hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a túróréteg tetejére, elsimítjuk és néhány órára hűtőbe tesszük. (Vigyázzunk, hogy a puding ne hűljön ki túlságosan, mert akkor nem terül el szépen a torta tetején.)

Tetejét ízlés szerint díszítjük. 

 

error: Content is protected !!